Veelgestelde vragen i.v.m. Lipomyst

Waarvoor kan dit product gebruikt worden?

Dit product is aanbevolen als je last hebt van droge, vermoeide ogen door een moderne levensstijl (lange werkuren, autoritten, computer, …) of andere omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling, weersomstandigheden, … Lipomyst is ontwikkeld om de lipidenlaag van de traanfilm te stabiliseren die verstoord kan zijn in geval van droge ogen.

Kunnen de fosfolipiden door het ooglid dringen?

Gedeeltelijk wel, maar dit is niet de bedoeling van het product en is enkel een cosmetisch effect. Het merendeel van de fosfolipiden zal namelijk op de ooglidrand terechtkomen en zal hier de natuurlijke lipidenreserve aanvullen. Van hieruit zullen de lipiden zich over de traanfilm uitspreiden om mogelijke tekorten aan te vullen en verdamping van het traanvocht tegen te gaan.

Is dit product veilig om bij kinderen te gebruiken?

In het algemeen is er geen leeftijdsbeperking, maar we hebben geen gegevens over droge ogen bij kinderen. Er zijn ook geen specifieke testen gebeurd bij kinderen. Er wordt aangeraden de spray niet te gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar.

Kunnen we dit product gebruiken op open ogen?

Neen. Het product is alleen bedoeld om aan te brengen op gesloten ogen. Als het product wordt aangebracht op open ogen kan het even prikken, maar het beschadigt de ogen niet.

Hoe vaak mag dit product worden gebruikt?

Het product mag in principe zo veel worden gebruikt als nodig, maar klinische studies geven aan dat 3-4 keer per dag meestal voldoende is.

Zorgt dit product voor een nat effect op het ooglid?

Ja, dit product zorgt voor een verfrissend effect op het ooglid om de droge ogen te verzachten. Dit droogt vanzelf op na enkele minuten. Indien een oncomfortabel gevoel kan het teveel aan product rond het ooglid verwijderd worden.

Kan dit product worden gebruikt als je oogmake-up draagt?

Als het nodig is om de Lipomyst te gebruiken wanneer men make-up draagt, dan raden we aan om op een grotere afstand van ongeveer 20 cm te verstuiven. Er zijn geen allergische reacties bekend na het gelijktijdig gebruik van de oogspray en cosmetica.

Kunnen lensdragers dit product gebruiken?

Ja. Lenzen dragen leidt vaak tot droge ogen omdat de lipidenlaag van het oog wordt verstoord, met als resultaat dat er meer tranen verdampen. Er zijn geen neveneffecten bekend bij gebruik van Lipomyst door lensdragers. Bovendien bevat het product geen bewaarmiddelen.

Heeft dit product een parfum?

Lipomyst heeft een lichte geur van natuurlijk lecithine (fosfolipiden), die heel snel na het aanbrengen verdwijnt. Het product bevat geen parfum om allergische reacties te vermijden.

Waarom moet dit product niet worden weggegooid na 28 dagen zoals de meeste oogverzorgingsproducten?

De spray is verzegeld met een niet-ventilerend pompje. Er kunnen dus geen vervuilende stoffen binnendringen tijdens het gebruik. Het product is na de eerste verstuiving tot 6 maanden bruikbaar, en kan veilig worden gedeeld met andere gebruikers.

Waarom werkt het spraymechanisme niet meer als het flesje nog niet helemaal leeg is?

Om technische redenen kan het flesje niet volledig worden leeggemaakt. Het spraymechanisme raakt de bodem van het flesje niet, omdat dit de spray kan beïnvloeden. Alle flesjes zijn extra gevuld om te garanderen dat de consument de aangegeven hoeveelheid kan verbruiken.

Kan dit product samen met oogmedicatie worden gebruikt?

Ja. Gebruik eerst de oogmedicatie en 10 minuten later Lipomyst. Omdat de spray wordt gebruikt op gesloten ogen, wordt de oogmedicatie niet weggewassen.

Waarom zijn deze producten enkel te koop in de apotheek?

De ogen zijn onze vensters op de wereld. Het is dan ook belangrijk ze goed te verzorgen. Omdat onze ogen kwetsbaar zijn, is het aangeraden deze te behandelen met veilige producten ondersteund door professioneel advies. Daarom wordt Opticalmax enkel verkocht in de apotheek. Alle Opticalmax-producten zijn medische hulpmiddelen.